maandag 27 oktober 2008

Oproep | jouw input op Retool Earth ?

Beste studenten !

Jullie worden van harte uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor de reeks Retool Earth die dit én volgend seizoen loopt in het Brusselse Kaaitheater. Retool Earth kadert in het onderzoeksproject 'The Document as Performance' dat bekijkt hoe het documentaire en het artistieke, het didactische en het performatieve zich tot elkaar verhouden.

Retool Earth zoomt in op de toekomst. Complexe problemen als klimaatsverandering, bevolkingsexplosie, migraties, verstedelijking, globaal geweld en ongelijke verdeling van de welvaart leggen een zware hypotheek op de toekomst. Het voortbestaan van de aarde als ecologisch systeem en de menselijke beschaving als geheel is afhankelijk van gepaste antwoorden op deze vraagstukken.

Retool Earth nodigt alle Rits-studenten uit om bij te dragen tot het programma, hetzij achter de schermen, hetzij op de scene of het projectiedoek. Kleine, korte, krachtige audiovisuele of digitale interventies over de toekomst zijn van harte welkom. Performance, lezing, audiovisueel essay, powerpoint presentaties, game-adaptaties, genetwerkte interventies, science fictie/factie... in het Engels, Nederlands, Frans, Arabisch of Turks... Alle weloverwogen voorstellen zullen met welwillende aandacht worden bejegend.. Ook voorstellen voor productionele ondersteuning, bijvoorbeeld inzake online content beheer, of audiovisuele editing en postproductionele assistentie, zijn welkom.

Women, Men, and Mind Power is what Retool Earth needs !

De volgende edities van Retool Earth zijn te verwachten op :

11 december : "Over/Vol(k)" over demografie en overbevolking
22 januari : "Burning Ice" over klimaat en milieu
5 maart : over armoede
mei : datum en thema nader te bepalen, ikv KunstenFestivaldesArts

1 opmerking:

  1. Hallo!

    Ik ben ALexander Nieuwenhuis 4e jaar student aan het HTI in antwerpen en ik zou heel graag een bijdrage leveren aan de Retool Earth op 22 januari. Ik probeer in de kerk van oosterweel een CO2 neutraal theaterproject te lanceren en misschien kan dat als inspiratie dienen of als een soort van case study voor een workshop. Het blijkt dat in het herdenken van de concepten over energie enorm veel creativiteit los komt..
    Is het een idee om hier eens over van gedachten te wisselen? Ik zou vrijdag bijvoorbeeld naar Brussel kunnen komen. Komt dat uit?
    Je kunt me mailen op

    alexander.nieuwenhuis@gmail.com
    of bellen op 0485526620

    Groeten,

    Alexander

    BeantwoordenVerwijderen